Tócsni "Hrabal" módra, szinte olaj nélkül.
Egy egyszerű, gyors kaja. Csak ne lenne olyan qrva büdös olaj szag utána... No ez megoldható ezzel a módszerrel :-) Számtalan néven ismert, többek között: lapcsánka, beré, berhe, cicedli, cicege stb. Azért írtam, hogy "Hrabal" módra, mert Győrben a Hrabal sörözőben, úgy néz ki mint a palacsinta. Utána érdeklődtem, és valóban úgy is készítik. Gondoltam, akkor nekem is megy. A kiegészítőket azért raktam a keverékbe, mert amúgy is fokhagymás tejfölös ízesítéssel szoktam kérni :-)
ÉN ahogy készítem:
Vettem MAGYAR krumplit, kb: 1 kilót
Tettem bele, kb: fél kiló minőségi lisztet (BIO-t)
egy fél vöröshagymát kicsire kockázva- magyart
3 fokhagymát reszelve - magyart (mellesleg nem minden magyar ami annak látszik... )
1 tojást (minimum 2-es kóddal, de ha kisebb jobb)
1 pohár kis BIO tejfölt
őrölt borsot, himalájai sót izlés szerint
kb: 4 ek. oliva olaj (BIO ha lehet)
Robotmasinán a legkisebben ledaráltam a meghámozott krumplit, hozzádobtam a hagymákat, borsot, sót, és összekevertem. Utána kisebb adagokban a lisztet, ugyancsak kevertem. Egy külön tálban a tojást, és tejfölt összedolgoztam simára, és beleöntöttem a krumplis cuccba. Újabb keverés, és jöhet a botmixer. folyósra lett turmixolva, és tettem az egészbe 2 ek. OLIVA olajat. Nem jo a napraforgó olaj! Ettől még selymesebb lett a cucc. Aki ropogósat szeretne, akkor hagyja ki a tejfölös/tojásos/olajos részeket. Én azért teszem bele a hagymákat, hogy natúrban is legyen egy kis íze. Ja és a fokhagyma szinte mindenre jó ami a szervezeteddel történhet. Ebben a formában még a család sem menekül ha beszélni kezdesz :-)
Egy TAPADÁSMENTES serpenyőbe 1 csepp/oldal olivaolajjal (ilyen adagnál kb: 2 ek.) palacsinta módjára kisütjük.
A végeredmény, egy gyakorlatilag lepény kinézetű valami, aminek az íze nem különbözik az olajban sült társáétől, csak nem csöpög az olaj belőle.